AGRONOMIA S C I È N C I A . C A T    
  EDICIONS ELECTRÒNIQUES   CAT - ESP - ENG PRINCIPAL - INICIO - HOME  


Obres sobre l'explotació de les propietats rústiques.

 

Ibn Wafid, Compendi d'agricultura, tr. anònima [Suma
de agricultura
]

Edició de W. Mettmann (fragments), a: "Eine Übersetzung des 'Kompendiums' von Ibn Wafid und andere altkatalanische Texte über die Landwirtscheft", Romanische Forschungen, 92 (1980), 350-358.

Anònim, Llibre o regla o ensenyament de plantar o sembrar vinyes i arbres i empeltar aquells i de sembrar camps i de fer hortalissa i conservar vi i moltes altres coses [=Pal·ladi arromançat]

Edició de Thomas M. Capuano a: Early Catalan Agricultural Writing and the Libre o regla o ensanyament de plantar o senbrar vinyes e arbres..., Biblioteca Digital de Sciència.cat, November 2009.

Anònim, Capítols singulars de les llavors que hauràs
de sembrar cada mes de l'any
, tr. anònima

Edició de Th. M. Capuano, a: "Capitols singulars deles llauors que deuras sembrar: a late medieval planting guide for the Spanish Levant", Catalan Review, 12 (1998), 23-35.

 

Pervivències modernes

Miquel Agustí, Llibre dels secrets de agricultura,
casa rústica y pastoril

  Reproducció digital de l'edició de Barcelona de 1617 (ex. de la Biblioteca de Catalunya), a Google Llibres.

  Reproducció digital de l'edició de Barcelona de 1722 de la traducció castellana (Libro de los secretos de agricultura…) (ex. de la Biblioteca de Catalunya), a Memòria Digital de Catalunya, a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i a Google Llibres.

Transcripció parcial (“Memorial de remedios universales para las enfermedades ordinarias de los de la familia de la casa de campo, hecho por Carlos Esteban y Juan Libaut, médicos de la ciudad de París") de l'edició de Barcelona de 1722 de la traducció castellana (Libro de los secretos de agricultura…), extreta de: Miquel Agustí, Llibre dels secrets d'agricultura, casa rústica i pastoril, ed. L. Argemí et al., Barcelona, Altafulla, 1988, reimpr. 1999 (font: Arte farmacéutico).

  Reproducció digital de l'edició de Barcelona de 1724 de la traducció castellana (Libro de los secretos de agricultura…) (ex. de la Biblioteca de Catalunya), a Google Llibres.

  Traducció parcial al francès actual, elaborada pel Museu de l'Agricultura Catalana (Sant Miquel de Llotes, Catalunya Nord) a partir
de l'original català.Miquel Agustí, Llibre dels secrets de agricultura
(Barcelona, Esteve Lliberós, 1617)