Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom107 (21 / agost / 2019)

Molera, Gaspar Galceran (fl. Vic-Barcelona, s. XV – s. XVI)

Creació de la fitxa: 2007-02-08
Darrera modificació: 2017-06-19
Comentaris
Metge. Mestre en arts i en medicina. Segons afirma ell mateix, era "natural de la ciutat de Vich". S'instal·là després a Barcelona, on publicà pronòstics astrològics impresos des de 1533. Analitzà l'avistament d'un cometa l'any 1532 i pronosticà la mort de Luter (esdevinguda deu anys després del que vaticinà). Devia ser parent d'Antoni Molera (m. 1505).
Bibliografia
Torres Amat (1836), Memorias para ayudar a formar un ..., p. 422
Chinchilla y Piqueras (1841-1846), Anales históricos de la medicina ..., vol. 1, p. 191
Hernández Morejón (1842-1852), Historia bibliográfica de la ..., vol. 2, p. 223
Molera (1909), Pronostich per l'any 1533 compost ... (ed. facsímil)
Aguiló i Fuster (1923), Catálogo de obras en lengua ..., núm. 1975
Bernat López (2010), Científics d'Osona: diccionari ..., s. v.
Enllaços
P. Bernat, Científics d'Osona
Viquipèdia CAT

Lluís Cifuentes