Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom129 (20 / maig / 2019)

Galè, Claudi (Pèrgam, 129 – Roma?, c. 217)

Creació de la fitxa: 2007-02-08
Darrera modificació: 2013-12-15
Categoria social i professional
metge
Comentaris
Metge grec, al servei dels emperadors Marc Aureli, Còmmode, Septimi Sever i Caracal·la.
Bibliografia
García Ballester (1972), Galeno en la sociedad y en la ...
López Férez (1991), Galeno: obra, pensamiento e ...
Debru (1997), Galen on pharmacology: philosophy ...
García Ballester (2002), Galen and Galenism: Theory and ...
Nutton (2004), Ancient Medicine
Touwaide (2005), "Galen"
Gill - Whitmarsh - Wilkins (2009), Galen and the World of Knowledge
Enllaços
GEC
Wikipedia ENG
Variants del nom
Galièn
Autor a les obres

Galè, Claudi (129 – c. 217). Θεραπευτική μέθοδος [De methodo medendi]

—— [Traducció-Àrab] Galè, Claudi (129 – c. 217). Kitāb ḥīlat al-burʾ [Llibre del mètode terapèutic]. Traductor: Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877)

—— [Traducció-Llatí] Galè, Claudi (129 – c. 217). De ingenio sanitatis. Traductor: Cremona, Gerard de (c. 1114 – 1187)

—— [Traducció-Català] Galè, Claudi (129 – c. 217). Llibre d'enginy de santitat. Traductor: Anònim

Autor apòcrif a les obres

Aldobrandí de Siena (s. XIII in. – 1296/1299). Livre de physique

—— [Traducció-Català] Aldobrandí de Siena (s. XIII in. – 1296/1299). Tractat de les viandes [versió P]. Traductor: Anònim

Galè (pseudo). Liber de virtutibus centauree

Ricard l'Anglès (fl. s. XII-2). Anatomia

—— [Traducció-Català] Ricard l'Anglès (fl. s. XII-2). Anatomia. Traductor: Anònim

Autoritat citada a les obres

Anònim. Receptari de Florència II (Riccardiana 2827)

Anònim. Receptari de Sevilla I (Colombina 7-4-27/8)

Colunya, Vicenç de (fl. 1435 – 1481). Antidotari

Colunya, Vicenç de (fl. 1435 – 1481). Receptari de Vicenç de Colunya

Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Masāʾil fī l-ṭibb li-l-mutaʿallimīn

—— [Adaptació-Llatí] Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Isagoge ad Tegni Galieni. Adaptador: Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099)

—— [Traducció-Català] Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Llibre d'introduccions a l'Art de la Medicina de Galè (versió amb glosses). Adaptador: Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099); Traductor: Anònim

—— [Traducció-Català] Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Llibre de l'Art de medicina segons Galè i els antics (versió sense glosses). Adaptador: Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099); Traductor: Anònim

Salvà, Guillem (fl. 1329). Llibre de la sagnia

Vilanova, Miquel de (fl. s. XV ex. - XVI in.). Receptari de Miquel de Vilanova

Lluís Cifuentes