Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom1586 (16 / gener / 2018)

Colón, Hernando (Còrdova, 1488 – Sevilla, 1539)

Creació de la fitxa: 2012-05-27
Darrera modificació: 2014-01-22
Categoria social i professional
bibliòfil; cosmògraf
Comentaris
Fill natural de Cristòfor Colom i de Beatriz Enríquez de Arana. Gran bibliòfil, comprava llibres sistemàticament en els seus constants viatges, i va reunir una gran biblioteca (Biblioteca Colombina), que donà a la catedral de Sevilla.
Bibliografia
Harrisse (1884), Christophe Colomb: son origine ..., vol. 2, pp. 345-383
Huntington (1905), Catalogue of the Library of ...
Beaujouan (1960), "Fernand Colomb et l'Europe ..."
Marín Martínez (1970), «Memoria de las obras y libros ...
Wagner (1984), "El itinerario de Hernando Colón ..."
Wagner (1992), "Hernando Colón: semblanza de un ..."
Colón (1992), Abecedarium B y Supplementum: ed ...
Marín Martínez - Ruiz Asencio - Wagner (1993-1995), Catálogo concordado de la ..., vol. 1, pp. 27-309
Álvarez Márquez (1993), "El legado colombino a la Iglesia ..."
Álvarez Márquez (2003), "El itinerario de adquisiciones de ..."
Guillén Torralba (2004), Hernando Colón: humanismo y ...
Guillén Torralba (2006), Historia de las bibliotecas ...
Enllaços
GEC
Viquipèdia CAT
Institución Colombina
Variants del nom
Colom, Ferran
Posseïdor a les obres

Anònim. Receptari de Sevilla II (Colón, Abc B, 13821)

Conches, Guillem de (c. 1080/1090 – post 1154). Dragmaticon philosophie

—— [Traducció-Català] Conches, Guillem de (c. 1080/1090 – post 1154). Summa de filosofia

Relacionat amb els manuscrits
París - BnF - Manuscrits: Esp. - 508
Sevilla - Colombina - Manuscritos - 7-4-27
París - BnF - Manuscrits: Esp. - 473
París - BnF - Manuscrits: Esp. - 474
Relacionat amb els impresos
Lió [Lyon], Jean de La Place, 1521 – Joan Ventallol, Pràtica mercantívol - Sevilla - Colombina - Impresos – 12-6-7
Posseïdor de llibres als documents
Sevilla - Colombina – Abecedarium B / Supplementum / Registrum B – Inventari; Privat – ante 1539

Lluís Cifuentes