Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom262 (22 / juliol / 2019)

Abū-l-Qāsim al-Zahrāwī (Madīnat al-Zahrāʾ, prop de Còrdova, c. 936 – Còrdova, c. 1013)

Creació de la fitxa: 2007-02-22
Darrera modificació: 2017-08-02
Categoria social i professional
cirurgià; metge; musulmà
Comentaris
Abū-l-Qāsim Ḫalaf ibn ʿAbbās al-Zahrāwī va néixer a la ciutat palatina de Madīnat al-Zahrāʾ, fundada l'any 936. No és segur que fos metge dels últims califes de Còrdova. Morí després del 1009 i, segons una font, l'any 1013, poc després del saqueig de Còrdova pels catalans de l'any 1010. Més valorat a l'Europa llatina que al món àrab, on poques fonts en parlen. Conegut a l'Occident llatí com Albucasis, Abulcasis, Alzaharavius i altres variants.
Bibliografia
Tabanelli (1961), Albucasi, un chirurgo arabo ...
Jacquart - Micheau (1990), La médecine arabe et l'Occident ..., pp. 139-141, pàssim
Sezgin (1996), Abūʾl-Qāsim al-Zahrāwī ...
Arvide Cambra (1997), "Al-Zahrawi y el Kitab al-tasrif"
Álvarez Millán (2005), "Zahrawi, al-"
Llavero Ruiz (2012), "Zahrāwī"
Enllaços
GEC
Wikipedia ENG
Variants del nom
Abū-l-Qāsim Ḫalaf ibn ʿAbbās al-Zahrāwī
Abulcasis
Albucasis
Al-Zahrāwī
Autor a les obres

Abū-l-Qāsim al-Zahrāwī (c. 936 – c. 1013). Kitāb al-taṣrīf

—— [Traducció-Català] Abū-l-Qāsim al-Zahrāwī (c. 936 – c. 1013). Cirurgia. Traductor: Bonsenyor, Jafudà (c. 1250 – 1330)

—— [Traducció-Català] Abū-l-Qāsim al-Zahrāwī (c. 936 – c. 1013). Dietes dels malalts. Traductor: Eimeric, Berenguer (s. XIII – c. 1356)

—— [Traducció-Llatí] Abū-l-Qāsim al-Zahrāwī (c. 936 – c. 1013). De cibariis infirmorum. Traductor: Eimeric, Berenguer (s. XIII – c. 1356)

Lluís Cifuentes, Miquel Raufast