Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom381 (16 / gener / 2018)

Constantí l'Africà (Kairouan, 1017 – Montecassino, a. 1098/1099)

Creació de la fitxa: 2007-07-02
Darrera modificació: 2017-12-22
Categoria social i professional
metge; professor; religiós OSB; traductor
Comentaris
Metge i traductor originari de l'antiga Ifrīqiya (actual Tunísia). Instal·lat a Salern a instància d'Alfan de Salern (c. 1015 – 1085), hi ensenyà medicina. Més tard es féu monjo, a Montecassino.
Bibliografia
Burnett (2013), "The Legend of Constantine the ..."
Falkenhausen (1984), "Costantino Africano"
Sezgin (1996), Constantinus Africanus ...
Green (2005), "Constantine the African"
Jacquart (2011), "Constantinus Africanus"
Enllaços
Constantinus Africanus
Wikipedia ENG
Adaptador a les obres

Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Masāʾil fī l-ṭibb li-l-mutaʿallimīn

—— [Adaptació-Llatí] Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Isagoge ad Tegni Galieni. Adaptador: Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099)

—— [Traducció-Català] Ḥunayn ibn Isḥāq (c. 809 – 873/877). Llibre de l'Art de medicina segons Galè i els antics (versió sense glosses). Adaptador: Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099); Traductor: Anònim

Autor a les obres

Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099). Glosse super librum de febribus Ysach

Lluís Cifuentes