Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB bib13607 (14 / juny / 2021)

Darrera modificació: 2012-03-20
Bases de dades: Sciència.cat, Eiximenis, BBAHLM

Puig i Oliver, Jaume de - Perarnau i Espelt, Josep - Avenoza, Gemma - Soriano, Lourdes - Clausell Nácher, Carme - Gispert-Saüch, Pilar - Guixeras, David - Izquierdo Molinas, Eva - Martí, Sadurní - Renedo, Xavier - Rojas Fernández, Raquel, Catàleg dels manuscrits de les obres de Francesc Eiximenis, OFM, conservats en biblioteques públiques, Barcelona, Facultat de Teologia de Catalunya - Institut d'Estudis Catalans (Corpus scriptorum Cataloniae, Series D: Subsidia, 2), 2012, 1088 pp.

Resum
El llibre fon en un sol volum dos lliuraments parcials publicats a «ATCA», 28 (2009), 455-612, i «ATCA», 29 (2010), 9-880. Els resultats d'aquells dos lliuraments han estat revisats. Si el 2010 es tenia notícia fidedigna de 217 manuscrits de l'obra d'Eiximenis (13?- 1409), el volum en presenta ara 219. Un segon volum d'índexs completarà i farà manejable el catàleg. Publicat cent anys després del catàleg de Massó i Torrents, el volum posa a disposició de l'estudiós d'Eiximenis una panoràmica del tots els manuscrits de les seves obres originals en català i en llatí, de dues refoses d'obres originals, de les traduccions d'alguna de les seves obres catalanes (Llibre dels àngels, Llibre de les dones, Vida de Jesucrist) al llatí, al francès, al castellà, àdhuc la d'una seva obra llatina (Psalterium laudatorium) al català, i les obres atribuïdes. També ha estat aplegada la bibliografia sobre els textos manuscrits d'Eiximenis que els autors han conegut i que han considerat pertinent per a l'estudi crític de la transmissió del text i dels continguts de l'obra d'aquest prolífic i original escriptor medieval català.
Matèries
Eiximenis, Francesc
Catàlegs i inventaris
Manuscrits
Pseudo-Francesc Eiximenis
Notes
Fitxa de l'editor: http:/​/​publicacions.iec.cat/​PopulaFitxa.do?moduleNa ...
Ed. revisada en un sol volum de:
* Puig i Oliver (2009), "Catàleg dels manuscrits de les ..."
* Puig i Oliver - Perarnau i Espelt - Clausell Nácher - Izquierdo Molinas - Martí - Rojas Fernández - Avenoza - Soriano (2010), "Catàleg dels manuscrits de les ..."