Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ENG

Sciència.cat DB bib20766 (05 / juny / 2020)

Darrera modificació: 2015-09-01

Hernando i Delgado, Josep, "La Inquisición en Cataluña en la Baja Edad Media: un proceso por crimen de herejía contra el ciudadano de Barcelona Pere Marc", Clío & Crímen: Revista del Centro de Historia del Crimen de Durango, 2 (2005), pp. 127-174.

Resum
Resumen: El Sanctum Officium Inquisitionis Heretice Pravitatis en Cataluña en el siglo XV, poco antes de que se introdujera la Inquisición castellana, era el resultado del desarrollo de acontecimientos iniciados en el siglo XII.¿Cómo estaba constituido? Cuáles eran las competencias de este tribunal? ¿Era un tribunal exclusivamente eclesiástico? ¿Cuáles eran las fases procesales? ¿Qué garantías jurídicas tenía aquel que era acusado de un delito? Publicamos el acta notarial de un proceso contra un imputado de crimen de herejía.También se publica el inventario de las pruebas físicas que se presentaron ante el tribunal. Por último, se publica otro proceso contra el mismo imputado, acusado de nuevo de crimen de herejía, por haber huido de la cárcel episcopal.
--------------------------
Resum: El Sanctum Officium Inquisitionis Heretice Pravitatis a Catalunya, el segle XV, poc abans que fos introduïda la Inquisició castellana, és el resultat del desenvolupament de tota una sèrie d'esdeveniments que tenen llur origen en el segle XII. Com estava constituït? Quines eren les competències d'aquest tribunal? Era una tribunal exclusivament eclesiàstic? Quines eren les fases processals? De quines garanties jurídiques disposava aquell que era acusat d'un delicte? Publiquem l'acta notarial d'un procés contra un acusat d'un crim d'heretgia.També publiquem l'inventari de les proves físiques que varen ser presentades davant el tribunal pel procurador fiscal. Finalment, publiquem un altre procés contra el mateix imputat, acusat de bell nou d'un crim d'heretgia, per haver fugit de la presó episcopal.
Matèries
Màgia - Nigromància
Església - Inquisició
Documentació
Dret
Manuscrits
Catàlegs i inventaris
URL
http:/​/​dialnet.unirioja.es/​servlet/​articulo?codigo= ...