Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB bib3606 (22 / octubre / 2019)

Darrera modificació: 2013-06-14

Vila, Pep, "El piment, una beguda confegida a la catedral de Girona durant el segle XIV", Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, 40 (1999), 87-93.

Resum
Edició i contextualització de la recepta de piment en català del ms. Girona - ACG - Còdexs - 91, amb un facsímil. Cita altres fonts catalanes al respecte: el Graduari del monestir de Banyoles, el Llibre del coc de la Canonja de Tarragona, el Regiment de sanitat d'Arnau de Vilanova, el Llibre del coc de Robert de Nola, un ms. de Poblet, i el Regiment de preservació de pestilència de Jaume d'Agramont, aquesta última en llatí. També esmenta el Crestià de Francesc Eiximenis.
Matèries
Medicina - Farmacologia
Cuina i confiteria
Església
Fonts
URL
http:/​/​www.raco.cat/​index.php/​AnnalsGironins/​articl ...