Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB ms447 (22 / octubre / 2019)

París - Bibliothèque nationale de France - Manuscrits: Esp. - 205

Publicació de la fitxa: 2006-08-09
Darrera modificació: 2018-08-15
Bases de dades:Sciència.cat
Translat
Descripció
Autor:Lluís Cifuentes
Estat:bàsica

Descripció externa

Identificació

Estat:conservat
Ciutat:París
Institució:Bibliothèque nationale de France
Fons:Manuscrits: Esp.
Signatura:205

Bibliografia

Descripcions:Morel-Fatio (1892), Catalogue des manuscrits ..., núm. 80
Concheff (1985), Bibliography of Old Catalan Texts, p. 72, núm. 748
Bohigas i Balaguer (1985), Sobre manuscrits i biblioteques, p. 100
Gimeno Blay (2002), "Produir llibres manuscrits ...", pp. 144-145, núm. 8 (ed. del colofó)
Gimeno Blay (2007), "Entre el autor y el lector ...", p. 337, núm. 8 (ed. del colofó)
Catàleg online de la BnF
Europeana Regia
BITECA (1989-<act.>), Bibliografia de textos antics ..., manid 1542
Reproduccions fotogràfiques:Gallica (color)

Unitats de composició

Quantes unitats de composició:1

Unitat de composició A

Datació i origen

Colofó:«Finito libro sit laus gloria Christo. Iesus sacri ventris fructus matris prece ductus sit via et conductus libri in hoc opere. Acabat fon aquest libra a .XVIIIª. del mes de marts de l'any .M.CCCC., escrit de mà d'En Miquel [...], et caetera» (f. 205r).
Datació:18 març 1400 - expressa
Notes:El cognom del copista ha estat raspat.

Descripció interna

1. Matfre Ermengaud, Breviari d'amor, Traductor: Anònim – 1-199v
2. Anònim, De l'escrit de Nicodemus [dins el Llibre de Gènesi], Traductor: Anònim – 199v-205r