Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB ms620 (02 / agost / 2021)

París - Bibliothèque nationale de France - Manuscrits: Ital. - 454

Publicació de la fitxa: 2018-08-21
Darrera modificació: 2018-08-21
Bases de dades:Sciència.cat
Descripció
Autor:Lluís Cifuentes
Procedència:reproducció
Estat:bàsica

Descripció externa

Identificació

Estat:conservat
Ciutat:París
Institució:Bibliothèque nationale de France
Fons:Manuscrits: Ital.
Signatura:454
Signatura alternativa:Regius 7247
Dupuy I 1967
Rigault II 1884

Història

Procedència:Biblioteca reial de Nàpols. A relacionar, segurament, amb Alfons II de Nàpols, encara que no en porta l'escut d'armes. Forma i contingut similars als dels mss. París - BnF - Manuscrits: Ital. - 457, París - BnF - Manuscrits: Ital. - 928 i París - BnF - Manuscrits: Ital. - 939, tots els quals sí que porten escuts d'armes.
Persones relacionades:Alfons II de Nàpols (1448 – 1495)

Bibliografia

Descripcions:Marsand (1835-1838), I manoscritti italiani della ..., vol. 1, pp. 20-21, núm. 20
Paris (1836-1848), Les manuscrits françois de la ..., vol. 7, pp. 136-137, núm. 906
Mazzatinti (1886-1888), Inventario dei manoscritti ..., vol. 1, p. 95
Mazzatinti (1897), La biblioteca dei re d'Aragona in ..., p. 104, núm. 252
De Marinis (1947-1953), La biblioteca napoletana dei re d ..., vol. 2, pp. 145-146
Catàleg online de la BnF
Reproduccions fotogràfiques:Gallica (color)
Arxiu de Sciència.cat (reprod. digital en color)

Unitats de composició

Quantes unitats de composició:1
Notes:Taula del contingut de tot el volum als ff. 41r-44v, en tinta vermella.

Unitat de composició A

Datació i origen

Datació:c. 1470-1495 - estimada
Origen:Nàpols, regne de
Notes:A partir de la datació del llibre de falconeria dit de messer Panuntio (1467-1470) i del trasllat de la biblioteca napolitana a França (1495).

Impaginació

Escriptura
Escriptura 1
Lloc al ms:tot el ms.
Tipologia:Humanística rodona

Descripció interna

1. Anònim, Llibre de falconeria (Panuntio) – ff. 45r-49v
Taula de capítols:Vegeu observacions a Unitats de composició.
Observacions:Receptes datades entre 1467 i 1470.
Conté dues receptes en català (ff. 46v-47v).