Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB nom1162 (26 / setembre / 2020)

Sabbioneta, Gerard de (fl. Cremona - Bolonya, s. XIII)

Creació de la fitxa: 2010-06-13
Darrera modificació: 2013-07-14
Categoria social i professional
astrònom/astròleg - físic - metge
Comentaris
Gherardo (o Gerardo) da Sabbioneta (Gerardus de Sabloneta Cremonensis) fou un metge (físic) i astròleg de Cremona. Probablement ja era professor a Bolonya vers 1220. Se'n coneixen judicis datats entre 1255 i 1260. Li han estat atribuïdes algunes obres i traduccions de Gerard de Cremona (c. 1114 – 1187), per confusió entre els dos personatges (no fou traductor) o amb arguments poc sòlids.
Bibliografia
Boncompagni (1850-1851), "Della vita e delle opere di ..."
Sarti - Fattorini (1888-1889), De claris Archigymnasii ..., vol. 1, p. 605
Lemay (1985), "Gerard of Cremona"
Federici Vescovini (1998), "Autour de la Theorica planetarum ..."
Petrella (2004), L'officina del geografo: la ..., pp. 268-269, nota
Altres a les obres

Cremona, Gerard de (c. 1114 – 1187). Theorica planetarum

—— [Traducció-Català] Cremona, Gerard de (c. 1114 – 1187). Teòrica de les planetes. Traductor: Anònim

Miquel Raufast, Lluís Cifuentes