Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB nom1676 (29 / setembre / 2020)

Pere IV el Conestable de Portugal (Portugal, 1429 – Granollers, 1466)

Creació de la fitxa: 2012-07-31
Darrera modificació: 2015-01-08
Categoria social i professional
rei
Comentaris
Rei de la Corona d'Aragó, que només regnà efectivament a Catalunya (1463-1466) durant la Guerra Civil. Fill de l'infant Pere de Portugal, primer duc de Coïmbra i regent de Portugal (que el féu conestable de Portugal el 1443), i d'Elisabet d'Urgell, filla del comte Jaume II d'Urgell, el Dissortat. Proclamat rei pel Consell del Principat de Catalunya després de la renúncia d'Enric IV de Castella, que ho era des de la deposició de Joan II el Sense Fe (1398 – 1479). Succeït per Renat I d'Anjou (1409 – 1480). També conegut com Pere de Coïmbra.
Bibliografia
Martínez-Ferrando (1936), Pere de Portugal, «rei dels ...
Martínez Ferrando (1940), "Nuevas noticias acerca del ..."
Martínez Ferrando (1942), Tragedia del insigne condestable ...
Martínez Ferrando (1952), "Caballeros portugueses en el ..."
Moreno (1970), "Algumas mercês concedidas pelo ..."
Pedro de Portugal (1975), Obras completas
Fonseca (1982), O Condestável D. Pedro de ...
Moreno (2006), "Os portugueses na Catalunha no ..."
Buescu (2007), "Livros e livrarias de reis e de ..."
Enllaços
GEC
Viquipèdia CAT
Variants del nom
Pere de Portugal
Posseïdor de llibres als documents
Barcelona - AHCB - Fons municipal: Manuscrits municipals – 01/1G-34 – Marmessoria; Inventari; Notarial – 30 juny 1466

Lluís Cifuentes