Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom1786 (14 / octubre / 2019)

Pallarès i Tuixanès, Antoni (Solsona, ante 1459 – c. 1547)

Creació de la fitxa: 2013-02-17
Darrera modificació: 2017-04-05
Categoria social i professional
apotecari
Comentaris
Apotecari de Solsona, fill de Joan Pallarès (mort a. 1459), també apotecari, i de Caterina Tuixanès (testament del 6-V-1459, on consta que el marit ja era mort). Casat el 1493 amb Isabel Carbasser ("Carbesé"), filla de Joan Carbasser, mercader de Solsona, i de Margarida. Pare d'Antoni Pallarès i Carbasser (fl. 1537 – 1595), que el succeí a l'obrador d'apotecaria el 1547, i de Francesc, que fou mercader.
Bibliografia
Serra Vilaró (1953), Universidad Literaria de Solsona, pp. 18-20
Bach i Riu (1984), "Arxiu de la Casa Pallarès de ...", pp. 3-4 i 7
Babiano Ortiz de Zárate (1985), "La farmacia Pallarès de Solsona ..."
Babiano Ortiz de Zárate (1987), "L'antiga farmàcia Pallarès de ..."
Babiano i Ortiz de Zárate (1988), "La farmàcia Pallarès de Solsona ...", pp. 27-28, 31 i 34
Coromines i Balletbò (1994), Aspectes socio-sanitaris del Fons ..., pp. 35-38, 108-111 i 207-208
Planes i Albets (2016), L'Hospital d'en Llobera: lectures ..., doc. 29, 31 i 34
Autor a les obres

Pallarès i Tuixanès, Antoni (ante 1459 – c. 1547); Pallarès i Carbasser, Antoni (fl. 1537 – 1595). Manual de comptes de l'obrador

Copista als manuscrits
Solsona - ADS - Farmàcia Pallarès - vol. 1 - A
Relacionat amb els manuscrits
Solsona - ADS - Farmàcia Pallarès - vol. 1
Atorgant als documents
Solsona - ADS - Farmàcia Pallarès – òlim vol. 1, interfoliat – Lletra; Privat – s. XVI primer quart

Lluís Cifuentes