Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom179 (21 / octubre / 2019)

Ibn Sīnā (Afshāna, prop de Bukhārā, c. 980 – Hamadān, 1037)

Creació de la fitxa: 2007-02-08
Darrera modificació: 2018-02-19
Categoria social i professional
filòsof; metge; musulmà
Comentaris
Abū ʿAlī al‐Ḥusayn ibn ʿAbdallāh ibn Sīnā fou un metge i filòsof persa. Conegut a l'Occident llatí com Avicenna.
Bibliografia
Afnan (1958), Avicenna: His Life and Works
Goichon (1971), "Ibn Sīnā, Abu 'Ali al-Husayn b ..."
Gohlman (1974), The Life of Ibn Sina: A Critical ...
Anawati - Iskandar (1981), "Ibn Sina, Abu ‘Ali al-Husayn ..."
Janssens (1991), An Annotated Bibliography on Ibn ...
Hasse (1997), "King Avicenna: the iconographic ..."
Janssens (1999), An Annotated Bibliography on Ibn ...
Mahdi (1999), "Avicenna"
Cifuentes i Comamala (2002), "Abu ‘Ali ibn Sina (Avicena) ..."
El-Bizri (2006), "Ibn Sina, or Avicenna"
Lameer (2013), "Avicenna's concupiscence"
Enllaços
GEC
Wikipedia ENG
Islamic Astronomers
Variants del nom
Abū ʿAlī al-Ḥusayn ibn ʿAbdallāh ibn Sīnā
Avicenna
Autor a les obres

Ibn Sīnā (c. 980 – 1037). Kitāb al-qānūn fī l-ṭibb

—— [Traducció-Llatí] Ibn Sīnā (c. 980 – 1037). Canon medicine. Traductor: Cremona, Gerard de (c. 1114 – 1187)

—— [Traducció-Català] Ibn Sīnā (c. 980 – 1037). Quart del Cànon. Traductor: Anònim

Autoritat citada a les obres

Anònim. Receptes contra les xinxes (BC Res 32-Fol)

Salvà, Guillem (fl. 1329). Llibre de la sagnia


Temes
Eiximenis, Francesc (1327/1332 – 1409), Terç del Crestià >> Cap. 116: Com los maliciosos ja en esta vida troben qui·ls gita a terra.

Lluís Cifuentes