Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB nom297 (24 / juliol / 2021)

Joan I el Caçador (Perpinyà, 1350 – Foixà, Baix Empordà, 1396)

Creació de la fitxa: 2007-03-01
Darrera modificació: 2021-07-14
Categoria social i professional
rei
Comentaris
Rei de la Corona d'Aragó. Intitulació: rei d'Aragó, de València, de Mallorca, de Sardenya i de Còrsega (1387-1396), duc d'Atenes i de Neopàtria (1387-1388/1390), i comte de Barcelona, de Rosselló i de Cerdanya (1387-1396). Fill i successor de Pere III el Cerimoniós (1319 – 1387) i d'Elionor de Sicília (1325 – 1375). Com a hereu del tron, ostentà els títols de duc de Girona i comte de Cervera (1351-1387). Consorts: Mata d'Armanyac (1347 – 1378) i Violant de Bar (c. 1365 – 1431). Successor: el seu germà Martí I l'Humà (1356 – 1410). — També: Joan l'Aimador de la Gentilesa, Joan el Descurat.
Bibliografia
Girona i Llagostera (1923), "Itinerari de l'Infant En Joan ..." (itinerari documentat: infant, 1350-1387)
Girona i Llagostera (1928-1930), "Itinerari del Rey En Joan I ..." (itinerari documentat: rei, 1387-1396)
Roca (1929), Johan I d'Aragó
Tasis i Marca (1957), Pere el Cerimoniós i els seus ...
Tasis i Marca (1959), Joan I, el rei caçador i músic
Casula (1977), Carte reali diplomatiche di ...
Trenchs - Aragó (1983), Las Cancillerías de la Corona de ... (cancelleria)
Canellas López - Trenchs i Òdena (1988), Cancillería y cultura: la ... (cancelleria)
Ferragud Domingo (2005), Medicina i promoció social a la ... (salut i medicina)
Belenguer (2021), La fi de la dinastia catalana ...
Enllaços
GEC
Viquipèdia CAT
Altres a les obres

Metge, Bernat (c. 1348 – 1413). Lo somni

Al·ludit a les obres

Anònim. Receptari de Barcelona (BC 490)

Comitent a les obres

Anònim. Mostrari de brodat

Hermes Trismegist {atribuït}. Liber de judiciis astrorum

—— [Traducció-Català] Hermes Trismegist {atribuït}. Llibre d'Hermes en judicis

Dedicatari a les obres

Riu, Pere (fl. 1350). Comentari al Miserere

Posseïdor a les obres

Anònim. Geomantia nova

—— [Traducció-Català] Anònim. Llibre d'art de geomància

Anònim. Mapamundi (referències genèriques)

Atorgant als documents
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1658, f. 11v – Lletra, Reial – 12 setembre 1379
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1665, f. 38v – Manament, Reial – 15 novembre 1381
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1665, f. 95v – Manament, Reial – 6 gener 1382
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1674, f. 147v – Manament, Reial – 11 octubre 1386
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1674, ff. 56v-57r – Manament, Reial – 22 maig 1386
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1739, f. 102r – Manament, Reial – 17 juliol 1374
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1740, f. 52r – Llicència, Reial – 6 febrer 1374
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1744, f. 134v – Manament, Reial – 23 març 1378
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1745, f. 86v – Vària, Reial – 18 maig 1378
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1746, f. 12rv – Lletra, Reial – 6 agost 1379
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1746, ff. 49v-50v – Lletra, Reial – 9 desembre 1379
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1748, f. 50v – Manament, Reial – 2 abril 1384
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1812, f. 69r – Manament, Reial – 20 març 1378
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1870, f. 73v – Manament, Reial – 2 desembre 1388
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1873, f. 72r – Manament, Reial – 19 juny 1390
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1873, f. 72rv – Lletra, Reial – 19 juny 1390
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1899, ff. 66v-67r – Concessió, Reial – 20 juliol 1389
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1911, f. 54v (segona numeració) – Llicència, Reial – 5 abril 1396
Destinatari als documents
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1238, f. 39r – Manament, Reial – 30 juny 1373
Posseïdor de llibres als documents
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1674, f. 116v – Lletra, Reial – 3 setembre 1386
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 1739, f. 32v – Lletra, Reial – 27 juny 1373

Lluís Cifuentes