Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB nom303 (25 / juliol / 2021)

Alfons III el Benigne (Nàpols, 1299 – Barcelona, 1336)

Creació de la fitxa: 2007-03-01
Darrera modificació: 2021-07-14
Categoria social i professional
rei
Comentaris
Rei de la Corona d'Aragó (Alfons III). Intitulació: rei d'Aragó (Alfonso IV), de València, de Sardenya i de Còrsega, i comte de Barcelona (1327-1336). Fill i successor de Jaume II el Just (1267 – 1327) i de Blanca de Nàpols (1283 – 1310). Consorts: Teresa d'Entença (1300 – 1327) i Elionor de Castella (1307 – 1359). Successor: el seu fill Pere III el Cerimoniós (1319 – 1387).
Bibliografia
Martínez Ferrando (1963), Jaume II o el seny català ...
Casula (1970), Carte reali diplomatiche di ...
Martínez Ferrando - Sobrequés i Vidal - Bagué (1954), Els descendents de Pere el Gran ...
Trenchs - Aragó (1983), Las Cancillerías de la Corona de ... (cancelleria)
Olla Repetto (1984), "La politica archivistica di ..." (arxius)
McVaugh (1993), Medicine before the Plague ... (salut i medicina)
Mutgé i Vives (2001), "Alfons el Benigne i el govern ..."
Mutgé Vives (2006), "Artesanos barceloneses al ..."
Enllaços
GEC
Viquipèdia CAT
Comitent a les obres

Jacob ben Mahir ibn Ṭibbōn (c. 1236 – 1304). [Llibre dels eclipsis del sol i de la lluna]

—— [Traducció-Llatí] Jacob ben Mahir ibn Ṭibbōn (c. 1236 – 1304). Liber de eclipsi solis et lune. Traductor: Anònim

—— [Traducció-Català] Jacob ben Mahir ibn Ṭibbōn (c. 1236 – 1304). Llibre dels eclipsis del sol i de la lluna. Traductor: Anònim

Posseïdor de llibres als documents
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Vària – vol. 496, ff. 57r, 58r i 61r – Tresoreria, Reial – 14 abril 1328
Temes
Pere III el Cerimoniós (1319 – 1387), Crònica >> Cap. 1, 29: «Successió del rei Jaume II d'Aragó. Expedició a Sardenya del futur Alfons III. La seva coronació i el seu regnat»

Lluís Cifuentes, Jaume Torró