Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB nom304 (31 / juliol / 2021)

Pere II el Gran (València, 1240 – Vilafranca del Penedès, 1285)

Creació de la fitxa: 2007-03-01
Darrera modificació: 2021-07-14
Categoria social i professional
rei
Comentaris
Rei de la Corona d'Aragó (Pere II). Intitulació: rei d'Aragó (Pedro III), de València (1276-1285) i de Sicília (Pere I: 1282-1285), i comte de Barcelona (1276-1285). Fill i successor de Jaume I el Conqueridor (1208 – 1276) i de Violant d'Hongria. Consort: Constança de Sicília (1249 – 1302). Successor: el seu fill Alfons II el Liberal (1265 – 1291).
Bibliografia
Soldevila (1963), Vida de Pere el Gran i d'Alfons ...
Trenchs - Aragó (1983), Las Cancillerías de la Corona de ... (cancelleria)
Trenchs (1991), Casa, corte y cancillería de ... (casa, cort i cancelleria)
Soldevila (1995), Pere el Gran
Cingolani (2010), Pere el Gran: vida, actes i ...
Enllaços
GEC
Viquipèdia CAT
Identificació del poeta
Occità: PC 325, generació 6
Manuscrits amb obres de l'autor
Barcelona - Biblioteca de Catalunya - Manuscrits - 7-8
Posseïdor de llibres als documents
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 43, f. 3r – Manament, Reial – 29 juny 1284
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 50, f. 132v – Manament, Reial – 1 agost 1281
Barcelona - ACA - Cancelleria reial, Registres – reg. 52, f. 2v – Manament, Reial – 5 març 1282

Lluís Cifuentes, Jaume Torró