Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB nom58 (02 / abril / 2020)

Isḥāq ibn Sulaymān al-Isrāʾīlī (Egipte, c. 832 – Kairouan, c. 932)

Creació de la fitxa: 2007-02-08
Darrera modificació: 2018-10-13
Categoria social i professional
filòsof; jueu; metge
Comentaris
Abū Yaʿqūb Isḥāq ibn Sulaymān al-Isrāʾīlī fou un metge i filòsof jueu al servei dels califes fatimites d'Ifrīqiya (actual Tunísia). Conegut a l'Occident llatí medieval com Isaac Israeli (o Judaeus) o simplement Isaac (Ysach).
Bibliografia
Sarton (1927-1948), Introduction to the History of ..., vol. 1, pp. 639-640
Telle (1983), "Isaak"
Jacquart - Micheau (1990), La médecine arabe et l'Occident ..., pp. 110-111
Sezgin (1996), Isḥāq ibn Sulaymān ...
Veit (2003), Das Buch der Fieber des Isaac ...
Veit (2005), "Isaac Judaeus"
Collins - Kottek - Paavilainen (2015), Isaac Israeli: The Philosopher ...
Enllaços
Wikipedia ENG
Variants del nom
Isaac Israeli
Isaac
Isaac Judæus
Abū Yaʿqūb Isḥāq ibn Sulaymān al-Isrāʾīlī
Autor precedent a les obres

Anònim. Glosse dietarum universalium Ysach

Constantí l'Africà (1017 – a. 1098/1099). Glosse super librum de febribus Ysach

Autoritat citada a les obres

Anònim. Sefer refuʾot

Lluís Cifuentes