Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB nom687 (29 / setembre / 2020)

Gayangos y Arce, Pascual de (Sevilla, 1809 – Londres, 1897)

Creació de la fitxa: 2008-07-13
Darrera modificació: 2019-09-01
Categoria social i professional
bibliòfil
Comentaris
Historiador, arabista i bibliògraf espanyol. La seva rica biblioteca (que havia incorporat fons de procedència catalana com el del mallorquí Miquel Ferran Capdebou i Capó) ingressà a la Biblioteca Nacional de España, a Madrid, entre 1895-1900.
Bibliografia
Roca y López (1897-1899), "Noticia de la vida y obras de D ..."
Roca (1904), Catálogo de los manuscritos que ...
Carrión Gutiez (1984), "D. Pascual de Gayangos y los ..."
Peiró Martín - Pasamar Alzuria (2002), Diccionario Akal de historiadores ..., s. v.
Vilar (2004), Docentes, traductores e ...
Álvarez Ramos - Álvarez Millán (2007), Los viajes literarios de Pascual ...
Álvarez Millán - Heide (2008), Pascual de Gayangos: A Nineteenth ...
Santiño (2018), Pascual de Gayangos: erudición y ...
Enllaços
Wikipedia ES
Relacionat amb els manuscrits
Madrid - BNE - Manuscritos - 18396
Posseïdor als documents
Madrid - BNE - Manuscritos – 18243 – Inventari; Privat – 1 març 1774

Lluís Cifuentes