Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB op1412 (30 / juliol / 2021)

March, Pere (c. 1336 – 7 juny 1413). Al punt que hom naix comença de morir

Publicació de la fitxa: 2011-04-27
Darrera modificació: 2012-01-17
Bases de dades:Cançoners

Descripció

Estat:bàsica

Identificació

Autor:March, Pere (c. 1336 – 7 juny 1413)
Títol regularitzat:Al punt que hom naix comença de morir
Identificació de l'obra:RAO 96.3
Llengua:Català
Estat de l'obra:conservada
Forma:vers

Transmissió

Manuscrits:Barcelona - BC - Manuscrits - 10 - 142r-143r
Completa - Barcelona - BAB - Manuscrits - 1 - 1 - 124v-125v
Completa - Barcelona - BC - Manuscrits - 7-8 - 1 - 26r-27v
Completa - Barcelona - BC - Manuscrits - 9 - 2v-4r
Completa - París - BnF - Manuscrits: Esp. - 225 - 126r-127r
Completa - Salamanca - BGHUSal - Manuscritos - 2244 - 155v
Completa - Saragossa [Zaragoza] - BUZ - 210 - 6 - 94r-95v [104-105]

Bibliografia

Edicions:Milá y Fontanals (1890), Obras completas. tomo III ..., p. 159-60, 318-20.
Baselga y Ramírez (1896), El cancionero catalán de la ..., p. 48-51.
Pagès (1934), Les cobles de Jacme, Pere i Arnau ..., p. 51-55.
Pagès (1949), Les coblas ou les poésies ..., p. 55-62.
Vidal i Alcover (1987), Cobles i noves rimades, p. 28.
March (1993), Obra completa, p. 131-9.

Text digital

Text complet:http:/​/​www.rialc.unina.it/​96.3.htm

Observacions

Núm. estrofes: 8
Núm. tornades: 1
Núm. endreces: 1
Estructura de rimes: a b b a c d d c
Estructura mètrica: 10 10' 10' 10 10' 10 10 10'
Gènere: Vers
Notes: són cobles unissonants.