Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB op1418 (30 / juliol / 2021)

March, Pere (c. 1336 – 7 juny 1413). Jo em meravell com no es ve qui ulls ha

Publicació de la fitxa: 2011-04-27
Darrera modificació: 2012-01-17
Bases de dades:Cançoners

Descripció

Estat:bàsica

Identificació

Autor:March, Pere (c. 1336 – 7 juny 1413)
Títol regularitzat:Jo em meravell com no es ve qui ulls ha
Identificació de l'obra:RAO 96.9
Llengua:Català
Estat de l'obra:conservada
Forma:vers

Transmissió

Manuscrits:Barcelona - BC - Manuscrits - 10 - 141v-142r
Completa - Barcelona - BAB - Manuscrits - 1 - 1 - 123r-124r
Completa - Barcelona - BC - Manuscrits - 7-8 - 1 - 28r-29r
Completa - Barcelona - BC - Manuscrits - 9 - 1r-2v
Completa - París - BnF - Manuscrits: Esp. - 225 - 125r-126r
Completa - Saragossa [Zaragoza] - BUZ - 210 - 6 - 92v-93v [102-103]

Bibliografia

Edicions:Baselga y Ramírez (1896), El cancionero catalán de la ..., p. 46-8.
Pagès (1934), Les cobles de Jacme, Pere i Arnau ..., p. 57-61.
Pagès (1949), Les coblas ou les poésies ..., p. 63-9.
Vidal i Alcover (1987), Cobles i noves rimades, p. 32.
March (1993), Obra completa p. 140-7

Text digital

Text complet:http:/​/​www.rialc.unina.it/​96.9.htm

Observacions

Núm. estrofes: 7
Núm. tornades: 1
Núm. endreces: 1
Estructura mètrica: 10 10´ 10´ 10 10´ 10 10 10´
Estructura de rimes: abbacddc
Gènere: Vers
Notes: són cobles unissonants.