Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB op1543 (14 / agost / 2022)

Roig, Jaume (m. 1478). Magnifich mossen Johan [Espill]

Publicació de la fitxa: 2014-12-06
Darrera modificació: 2015-03-26
Bases de dades:Sciència.cat, Cançoners

Descripció

Autor:Lluís Cifuentes
Estat:bàsica

Identificació

Autor:Roig, Jaume (m. 1478)
Títol regularitzat:Magnifich mossen Johan [Espill]
Altres títols:Espill
Identificació de l'obra:RAO 152.1
Llengua:Català
Data:estimada - c. 1460
Lloc:València
Estat de l'obra:conservada
Forma:vers

Transmissió

Manuscrits:Vaticà [Vaticano] - BAV - Manoscritti: Vat. lat. - 4806
Fragmentària - Barcelona - BRUB - Manuscrits - 239 - ff. 59r-86r
Impresos:Barcelona, Jaume Cortell, 1561 – Jaume Roig, Magnifich mossen Johan [Espill]

Bibliografia

Edicions:Roig (1929 i 1950), Spill o Libre de consells de ...
Delgado-Librero (2003), Jaume Roig's Spill: A ...
Roig (2004), Spill / Miroir, pages choisies ... - fragmentària - Antologia de 50 fragments
Roig (2006), Espill - Edició modernitzada i comentari
Roig (2010), Spill - Edició crítica
Roig (2010), The Mirror of Jaume Roig: An ...
Roig (2014), Espill - Edició crítica de referència
Bibliografia:Corachan (1936), Diccionari de medicina, amb la ... (l'emprà com a font a partir de l'ed. 1735, ex. col. Corachan)

Text digital

Text complet:http:/​/​www.rialc.unina.it/​152.1.htm

Observacions

Al RIALC es numera el text de l'obra (a partir del vers 47) amb el codi RAO 152.1a.