Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB op2130 (19 / novembre / 2019)

Anònim. Bestiari [Català]. Traductor: Anònim

Aquesta obra és:

Traducció de: Anònim. Bestiari no identificat

Publicació de la fitxa: 2010-03-19
Darrera modificació: 2019-06-03
Bases de dades:Sciència.cat
Translat

Descripció

Autor:Lluís Cifuentes, Josep Pujol
Estat:bàsica

Identificació

Autor:Anònim
Títol regularitzat:Bestiari
Identificació de l'obra:Codi de Translat: TCM 0.4.1
Traductor:Anònim
Llengua:Català
Data:ante 1425
Estat de l'obra:conservada
Forma:prosa
Gènere:Enciclopèdia
Matèries:Història natural - Animals
Doctrina moral - Bestiari

Contingut

Conservació:fragmentària

Transmissió

Manuscrits:Barcelona - BRUB - Manuscrits - 82 - 88v-90

Bibliografia

Edicions:Panunzio (1963-1964), Bestiaris, vol. 2, pp. 115-121 - completa - Text del ms. BRUB 82 (ms. G)
Bibliografia:Alòs-Moner i de Dou (1924), "Documenti per la storia della ..."
Panunzio (1963-1964), Bestiaris, vol. 1, pp. 18 i 28-29
Coll i Alentorn (1971-1972), "Les cròniques universals ...", p. 48 [p. 354 de la reimpr. de 1991]
Martín Pascual (2012), "Nuevas aportaciones sobre la ...", pp. 155-157
Checchi (2019), "Indagine sulla fonte del ..."

Observacions

Només alguns animals són també presents al Bestiario toscano (Panunzio 1963-1964: I, 18 i 28-29). D'altra banda, tot i que s'ha classificat com a 'bestiari', no conté moralitzacions. Aquest fet indica que, molt probablement, no es tracta d'un bestiari tal com s'ha suposat, i que podria ser un fragment d'una obra enciclopèdica (Coll 1971-1972: 48 va suggerir relació amb un bestiari en occità, potser dependent de l'Speculum naturale de Vicenç de Beauvais) o bé mèdica (Panunzio 1963-1964: ***), vinculació que no s'ha estudiat.