Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB op2244 (20 / novembre / 2019)

Anselm de Canterbury [sant] (1033 – 1109). Admonitio morienti

Aquesta obra té:

Traducció: Anselm de Canterbury [sant] (1033 – 1109). Amonestament de sant Anselm [Català]. Traductor: Anònim

Publicació de la fitxa: 2010-11-30
Darrera modificació: 2016-02-28
Bases de dades:Sciència.cat
Translat

Descripció

Estat:bàsica

Identificació

Autor:Anselm de Canterbury [sant] (1033 – 1109)
Títol regularitzat:Admonitio morienti
Identificació de l'obra:Codi de Translat: TCM 11.1
Llengua:Llatí
Data:estimada - ante 1109
Estat de l'obra:conservada
Forma:prosa
Gènere:Oració
Matèries:Religió - Espiritualitat
Màgia - Màgia mèdica i protectora

Contingut

Consistència:completa

Sinopsi

Públic/intenció:Religiosos moribunds.
Públic/intenció:Clergues

Bibliografia

Edicions:Migne (1844-1855 i [índexs] 1862-1865), Patrologiae cursus completus, seu ..., vol. 158, col. 685-688
Bibliografia:Wilmart (1924), "La tradition des prières de ..."
Colón (1960), Llibre d'hores, p. 30
Akerboom (2003), "«...Only the image of Christ in ...", pp. 214-215
Reinis (2007), Reforming the Art of Dying: The ..., pp. 17-22

Observacions

L'obra figura entre les obres de sant Anselm (Migne (1844-1855 i [índexs] 1862-1865), Patrologiae cursus completus, seu ..., vol. 158, cols. 685-688), però l'atribució és molt dubtosa; la defensa Akerboom (2003), "«...Only the image of Christ in ...", pp. 214-215, perquè hi ha un ms. contemporani del sant. És un text a la base de la tradició de les Artes moriendi (Reinis (2007), Reforming the Art of Dying: The ..., pp. 17-22; Colón (1960), Llibre d'hores, p. 30). Veg. Anònim, Ars bene moriendi.