Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB op4087 (23 / octubre / 2019)

Trevet, Nicolau (c. 1257 – post 1334). Expositio super tragedias Senece

Publicació de la fitxa: 2012-03-13
Darrera modificació: 2016-02-28
Bases de dades:Translat

Descripció

Autor:Josep Pujol

Identificació

Autor:Trevet, Nicolau (c. 1257 – post 1334)
Títol regularitzat:Expositio super tragedias Senece
Identificació de l'obra:Codi de Translat: TCM 91.2
Llengua:Llatí
Data:estimada - c. 1315
Gènere:Comentari

Contingut

Altres persones relacionades

Comitent:Albertini da Prato, Niccolò

Bibliografia

Edicions:(1938), Il commento di Nicola Trevet al ...
(1959), Nicolai Treveti Expositio ...
(1961), Nicolai Treveti Expositio L ...
(1962), Nicolai Treveti Expositio L ...
Trevet (1977), Commento alle Troades di Seneca
Trevet (2004), Commento alla Phaedra di Seneca

Observacions

Cap a 1315, Nicholas Trevet va escriure un influent comentari a les Tragèdies a petició del cardenal Niccolò Albertini da Prato, llavors a la cúria papal d'Avinyó. La petició venia motivada pel fet que les Tragèdies s'havien redescobert a finals del segle XIII i no comptaven amb aparat interpretatiu. L'epístola del cardenal i la resposta de Trevet han estat editades per (1938), Il commento di Nicola Trevet al ..., pp. 1-4.

Arguments i parts del comentari traduïts a Sèneca, Tragèdies, Traductor: Anònim.