Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB op4851 (12 / maig / 2021)

Arnau de Vilanova (c. 1240 – 1311). Informació espiritual

Publicació de la fitxa: 2014-02-28
Darrera modificació: 2018-11-15
Bases de dades:Arnau

Descripció

Autor:Luis González Mérida

Identificació

Autor:Arnau de Vilanova (c. 1240 – 1311)
Títol regularitzat:Informació espiritual
Llengua:Català
Data:expressa - 1310
Lloc:Messina
Notes sobre la datació:Probablement, Messina. Estiu de 1310
Matèries:Religió - Espiritualitat

Contingut

Sinopsi

Sinopsi:Arnau informa el rei Frederic III de Sicília de les coses que ha de fer en tant que rei i en tant que rei cristià. Com a rei cristià, Frederic ha de promoure la veritat de cristianisme. Si el rei porta a terme aquestes propostes se'n derivaran molts béns. De fet les Frederic III de Trinàcria (Sicília), Constitutiones Regni Trinacriae s'inspiraren en alguns consells arnaldians de la Informació espiritual.Arnau informa el rei Frederic III de Sicília de les coses que ha de fer en tant que rei i en tant que rei cristià. Com a rei cristià, Frederic ha de promoure la veritat de cristianisme. Si el rei porta a terme aquestes propostes se'n derivaran molts béns. De fet les Frederic III de Trinàcria (Sicília), Constitutiones Regni Trinacriae s'inspiraren en alguns consells arnaldians de la Informació espiritual.

Transmissió

Manuscrits:Barcelona - ACA - Col·leccions, Còdexs: Casa reial - 1 - 15r-15v

Bibliografia

Edicions:Menéndez Pelayo (1880-1881), Historia de los heterodoxos ..., vol. 1, pp. 745-752
Vilanova (1947), Obres catalanes, vol. 1, pp. 223-243
Bibliografia:Giralt (2011), "«Dissipabitur Secta Mahometi» ..."
Giralt (2017), "Conversione e crociata nel ..."
Alanyà i Roig (2011-2013), "Diplomatari de mestre Arnau de ...", p.138, doc.175
Martí de Barcelona (1935), "Regesta de documents arnaldians ...", p.284, doc.107
Batllori (1994), Arnau de Vilanova i l'arnaldisme, vol.III, pp.165-169
Paniagua (1994), Studia arnaldiana: trabajos en ..., pp.161-163