Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB op5228 (17 / setembre / 2019)

Anònim. Receptes de confiteria (BRUB 62/5)

Publicació de la fitxa: 2016-11-13
Darrera modificació: 2016-11-14
Bases de dades:Sciència.cat

Descripció

Autor:Lluís Cifuentes
Estat:parcial

Identificació

Autor:Anònim
Títol regularitzat:Receptes de confiteria (BRUB 62/5)
Llengua:Català
Data:estimada - 1632
Lloc:Catalunya oriental
Estat de l'obra:conservada
Forma:prosa
Gènere:Recepta confitera
Matèries:Cuina, confiteria i alimentació

Contingut

Consistència:completa

Íncipit

Íncipit text:«Piñyonada d'emella. — Per a fer sis liuras de piñyonada d'emella pendràs tres liuras de sucre, y se a de clarificar y dar-li bon punt...»

Èxplicit

Èxplicit del text:«... Sucre esponjat. — [...] trencar-lo per lo larch al mitx de quatre unces de sucre. Fer-ne quatre trosas, que seran acomodats»

Continguts

Índex de continguts
(rúbriques o epígrafs):
(1) «Piñyonada d'emella»; (2) «Bocados de Portugal»; i (3) «Sucre esponjat».

Transmissió

Manuscrits:Barcelona - BRUB - Manuscrits - 62 - ff. 126v-128v

Bibliografia

Edicions:Vila (2000), "Tractats de cuina i de rebosteria ...", p. 296 - fragmentària - Només núm. 1 i 2