Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

Sciència.cat DB op5229 (17 / setembre / 2019)

Anònim. Receptes de confiteria (BRUB 62/3)

Publicació de la fitxa: 2016-11-14
Darrera modificació: 2016-11-14
Bases de dades:Sciència.cat

Descripció

Autor:Lluís Cifuentes
Estat:parcial

Identificació

Autor:Anònim
Títol regularitzat:Receptes de confiteria (BRUB 62/3)
Llengua:Català
Data:estimada - c. 1610-1611
Lloc:Catalunya oriental
Estat de l'obra:conservada
Forma:prosa
Gènere:Recepta confitera
Matèries:Cuina, confiteria i alimentació

Contingut

Consistència:completa

Íncipit

Íncipit text:«Més: per a fer un quarter de vi brocàs [sic per Ypocràs], s'i deu posar 2 lliures de sucre y 2 unces de caniell[a]...»

Èxplicit

Èxplicit del text:«Per a sis lliuras de salsas, deu-s'i posar 2 lliures 1/2 caniella, ab 2 lliures ghinghebra, 1/2 lliura pebra, ab 1/2 lliura de nous, ab 1/2 lliura de clavels, ab 1/2 lliura de safrà»

Continguts

Índex de continguts
(rúbriques o epígrafs):
(1) «Per a fer un quarter de vi brocàs»; (2) «Per fer torons de amella»; i (3) «Per a sis lliuras de salsas»

Altres persones relacionades

Recopilador:Arnau, Gaspar (fl. 1610 – 1611)

Sinopsi

Sinopsi:Tres receptes de confiteria
Públic/intenció:El droguer i els membres del seu obrador
Públic/intenció:Droguers

Transmissió

Manuscrits:Barcelona - BRUB - Manuscrits - 62 - f. 43v

Bibliografia

Edicions:Vila (2000), "Tractats de cuina i de rebosteria ...", p. 295 - completa