Sciència.cat DB

Benvinguts a Sciència.cat DB, la base de dades de la ciència i la tècnica en català a l'Edat Mitjana i el Renaixement.

Què és Sciència.cat DB | Catàleg d'obres | Sigles | Com citar
Id Sciència.cat DB 

Obres | Manuscrits | Impresos | Documents | Persones | Bibliografia | Vocabulari

CAT - ESP - ENG

Sciència.cat DB op5854 (27 / febrer / 2021)

Plàcit, Sext (fl. s. IV). Liber medicinae ex animalibus (òlim versió β)

Publicació de la fitxa: 2020-07-15
Darrera modificació: 2020-07-15
Bases de dades:Sciència.cat

Descripció

Autor:Lluís Cifuentes
Estat:bàsica

Identificació

Autor:Plàcit, Sext (fl. s. IV)
Títol regularitzat:Liber medicinae ex animalibus (òlim versió β)
Altres títols:Liber de medicina ex animalibus
Liber de medicamentis ex animalibus
Llengua:Llatí
Forma:prosa
Gènere:Compendi de màgia natural
Matèries:Màgia - Màgia natural
Medicina - Farmacologia

Transmissió

Manuscrits:Toledo - BCT - Manuscritos - 97-23
Fragmentària - Barcelona - BC - Manuscrits - 864 - ff. 94va-95ra

Bibliografia

Edicions:Howald - Sigerist (1927), Antonii Musae de herba vettonica ..., pp. 235-286 (col. b)
Santamaría Hernández (2011), "El capítulo De vulture del ..." - fragmentària
Ferraces Rodríguez (2012), "El capítulo De puero virgine ..." - fragmentària
Bibliografia:Santos Paz (2009), "Problemas textuales en la obra de ..."
Ferraces Rodríguez (2011), "Un extracto De homine en un ..."
Santamaría Hernández (2011), "El capítulo De vulture del ..."
Santamaría Hernández (2012), "Establecimiento de fuentes y ..."
Santos Paz (2012), "Acerca de la doble redacción del ..."
Santamaría Hernández (2018), "«Ne canes latrent»: origen ..."