Micromecenatge per salvar el valuós fons històric de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona

×

Missatge d'error

User warning: The following module is missing from the file system: overly. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /home/scienciacat/www_scienciacat/includes/bootstrap.inc).

La Biblioteca de la Universitat de Barcelona (CRAI) ha iniciat una campanya de micromecenatge per a la restauració i digitalització del seu valuós fons històric. El fons històric de la UB, conservat a la Biblioteca de Reserva, prové sobretot de la desamortització de les institucions eclesiàstiques de la ciutat de Barcelona de la primera meitat del segle XIX i conté materials manuscrits i impresos de totes les temàtiques datats o datables des del segle X fins al segle XIX: més de 2.000 manuscrits, prop d'un miler d'incunables, 150.000 impresos antics, 8.000 gravats i 890 pergamins documentals. Constitueix, per això, un dels fons antics més rics del país i un dels que compten, en la ment de l'investigador especialitzat, a escala internacional.

Saludem, per això, i donem difusió des de SCIÈNCIA.CAT a aquesta campanya de micromecenatge, que de moment es focalitza en els impresos antics, la part més nombrosa del fons i la més necessitada d'actuacions urgents, i li desitgem un gran èxit.